close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33773_-_254

Ko je Nikolaj Koster - Valdau (Ser Džejmi Lanister)?

Nikolaj Koster - Valdau gledaocima je najpoznatiji kao zgodni i arogantni Džejmi Lanister koji spava sa svojom sestrom bliznakinjom. U stvarnom životu, ovaj zanosni glumac izbegava sva mesta koja pršte od egocentrizma

Nikolaj Koster - Valdau je Danski glumac, rođen 27. jula 1970. Školovanje je 1993. godine završio u Kopenhagenu. Glumački debi je imao s pozorišnom ulogom Learta u šekspirovom ''Hamletu'' dok je filmski proboj ostvario ulogom u danskom filmskom hitu 1994. ''Nattevagten'' (Noćna straža).

Nakon nekolicine zapaženih uloga u evropskoj filmskoj i televizijskoj industriji, započeo je karijeru u SAD i to ulogom u nagrađivanom filmu Ridlija Skota ''Pad crnog jastreba''.

Šarm i sposobnost prilagođavanja najraznovrsnijim ulogama, donele su Nikolaju raznovrsne uloge - glavnu ulogu u ''Enigmi'' Majkla Apteda, kao i ulogu u ''Nebeskom kraljevstvu''. Televizijski gledaoci ga znaju i kao Džona Amsterdama, besmrtnog njujorškog detektiva, koji će postati smrtan tek kada pronađe pravu ljubav, u tv seriji ''New Amsterdam''.

Nikolaj Koster - Valdau živi u Danskoj, sa suprugom Nukakom Mocfeld, glumicom i nekadašnjom mis Grenlanda, i sa njihove dve ćerle, safinom i Filipom.

BuddyTV ga je rangirao na 85. mesto "TV's Sexiest Men of 2011".

Trenutno glumi Džejmija Lanisterau seriji ''Igra prestola'', snimljenoj po bestseler romanima Džordža R. R. Martina.

Džejmi je Sersein brat blizanac , sin Tivina i Džoane. Jedan je od najpoznatijih vitezova Vesterosa i bio je veoma mlad kada je postao član Kraljeve garde. Nadimak ''Kraljeubica'' je dobio nakon što je ubui nekadšnjeg kralja Erisa Targarjen, uprkos tome što mu se zavetovao na vernost. To mu je takođe donelo i reputaciju zlog i nepoštenog čoveka. Poput njegove sestre, s kojom održava tajnu incestnu vezu, Džejmi Lanister je veoma arogantan, nemoralan i izuzetno fizički privlačan.

Trivija: Poznati sanski slikar Tomas Kluge je jedan od Nikolajevijih najboljih prijatelja.

Citat: (u vezi njegovih kompleksnih i često bezobzirnih likova) "Šta je loše u vezi Džejmija? Kao glumac nisam mogao ni da zamislim bolju ulogu. Kada sam prvi put kročio na snimanje, to je bilo čisto zadovoljstvo i savršenstvo.''

Nikolaja Kostera - Valdaua, u ulozi Džejmija Lanistera, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", svakog ponedeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

18-05-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU