close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
34290_-_254

Ko je Natali Dormer (Margeri Tirel)?

''U dramskoj školi su mi često govorili da previše razmišljam, tako da i dan danas moram suzbiti taj deo u sebi, jer to nekad može činiti prepreku. Kada počne akcija, najbolje je isključiti mozak i prepustiti se instinktu,'' rekla je Natali u vezi s glumom.

Biografija: Rođena je 11 februara 1982, u gradu Reding, u Engleskoj.

Pohađala je "Webber Douglas" akademiju u Londonu, čije nekadašnje polaznike čine Rupert Frend, Meju Gud, Hju Bonevil i Mini Drajver.

Odrasla je u rodnom gradu, uz oca građevinara i majku, koja je bila domaćica. Tokom odrastanja je volela da se stara o mlađoj sestri Samanti i bratu Marku, verovatno što su njih dvoje, zbog velike razlike u godinama, uticali na njen materinski instinkt, ali i na njenu urođenu sklonost ka šefovanju.

Jedina tema o kojoj ova glumica nikada ne želi da razgovora, je njen biološki otac. Uprkos tome, imala je prilično konvencionalno odrastanje, do trenutka kada je postala boem porodice, posvetivši se glumi. Često se šali na svoj račun, nazivajući se "crnom ovcom porodice" zbog odlaska u šou biznis.

"Moji kod kuće su s razlogom bili zabrinuti, jer su glumci poput putujućih trubadura, zar ne? Naravno, deo glumčeve ličnosti napreduje upravo zahvaljujući toj nestalnosti, jer da nije tako, ne bi radili taj posao. Ali nekad se pojave i ti mračni trenuci kad mislite na vaš kofer u još jednoj, novoj hotelskoj sobi. Ali svaki umetnički proces može izazvati zavisnost i završite tako što vam baš to da polet i volju."

Natali se proslavila kao ranjiva i senzualna Ana Bolen u provokativnoj seriji BBC2 produkcije "The Tudors" ("Tjudori"). I kao da nije bilo dovoljno uzbudljivo što je glumila rame uz rame sa Džonatanom Risom Mejersom, koji je glumio kralja Henrija VIII, nego je ova mlada Britanka do sada već glumila i sa velikanima svetskog filma poput Demi Mur, Majklom Kejnom, Hitom Ledžerom, Džeremijem Ajronsom i Juanom Mekgregorom.

Njena uloga u filmu "Kazanova" (2005), u kome je glumila sa pokojnim Hitom Ledžerom, je originalno trebala biti mnogo manja. Međutim, Natali je toliko impresionirala režisera Lesa Halstroma, da je proširio njenu ulogu, a takođe je ubacio i malo humora kada je shvatio da se ona odlično snalazi i s komedijom.

Zahvaljujući upravo toj ulozi u "Kazanovi", Natali je potpisala ugovor za "Disney/Touchstone" po kome se obavezuje da snimi 3 filma za njih.

Osim što je gledaoci najviše pamte po ulozi kraljice Ane Bolene u seriji "Tjudori", kod televizijske publike je postala popularna i zahvaljujući ulozi Margeri Tirel u seriji iz HBO produkcije "Igra prestola".

Margeri Tirel je ćerka Mejsa Tirela, gospodara Velikog Sada. Tireli su jedna od najbogatijih porodica, a tome u prilog ide i plodna ravnica koja se nalazi oko Velikog Sada. Porodica ju je udala za Renlija Barateona, gospodara Krajoluja, kako bi učvrstili svoje savezništvo s njim, s namerom da preuzmu Gvozdeni presto. Margeri je veoma bliska s bratom Lorasom, Vitezom od Cveća, koji je jedan od najboljih mačevaoca Vesterosa, i jako je odan Renliju. Margeri smatraju lepoticom i izuzetno pametnom i mudrom mladom ženom.

Trivija: Uživa u mačevanju, i član je Londonske mačevalačke akademije. Takođe voli i pevanje (ona je meco sopran) i odlično govori francuski jezik

Citat: "Obožavam poker! Puno momaka u mom društvu su matematičari koji igraju služeći se teorijom verovatnoće. Ja nemam takav mozak, tako da se oslanjam na instinkt. A nedavno sam otkrila da su poker i kartaške igre uopšte, generacijama unazad omiljeni u mojoj porodici, pa se može reći da mi je to u genima."

Natali Dormer u ulozi Margeri Tirel, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

05-06-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU