close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33955_-_254

Ko je Mišel Ferli (Kejtlin Stark)?

O "Igri prestola", Mišel Ferli je rekla sledeće: ''To je neverovatna priča o moći, osveti, požudi i pohlepi, u kojoj svako može pronaći nešto za sebe. Iako je smeštena u fantastični svet Vesterosa, 'Igra prestola' je punokrvna dramska serija koja je osvojila srca publike širom sveta.''

Mišel Ferli je glumica iz Severne Irske, rođena 1964. u Kolerejnu. Pojavila se u brojnim britanskim tv serijama, uključujući "The Bill", "Holby City" i "Heartbeat".

Neka od njenih zapaženijih filmskim ostvarenja su "Cup Cake", "Chat Room", "Hari Poter i relikvije smrti", "The Duel", "The Others", "Hideous Kinky", "A Soldier's Daughter Never Dies" i "Hidden Agenda"

2010. je dobila ulogu Kejtlin Stark u HBO-ovom dramskom serijalu "Igra prestola", zamenivši koleginicu Dženifer El, koja je glumila u pilot epizodi.

Kuća Stark jedna je od najuticajnih plemićkih kuća Vesterosa, čije severne krajeve nastanjuju hiljadama godina. Kejtlin Stark je rođena u kući Tuli, a udala se za Edarda Starka, gospodara Zimovrela s kojim ima petero dece - Roba, Sansu, Arju, Brena i Rikona, a s njima živi i Edardov nezakoniti sin, Džon Snežni.

O svojoj ulozi u seriji "Igra prestola" Mišel je rekla: "Svi ženski likovi u seriji su jaki. One moraju biti jake zbog mesta i vremena u kome žive. Kejtlin je vrlo časna osoba. Uvek mi je izazov igrati prizor gde je moćna i neustrašiva, ali još je zanimljivije glumiti je kada je slaba jer tada nam otkrije mnogo toga o sebi. Činjenica je da ne može kontrolisati svoju mržnju prema Džonu Snežnom. U njemu vidi slabost čoveka koga voli. Sigurna je da ona tako nešto nikad ne bi mogla uraditi voljenoj osobi. Ima visoka moralna načela, a udana je za muškarca koji je to izdao. To su teški osećaji.

Trivija: Mišel Ferli je oduševila publiku i kritičare svojom glumom u "Otelu" i bila je nominovana za nagradu Olivier.

Citat: "U životu sam radila mnogo poslova - bila sam konobarica, baštovanka... najgori posao je svakako bio u onaj u fabrici papirnih maramica - po čitav dan sam ih slagala i pakovala u kutije. To je bilo neverovatno dosadno."

Mišel Ferli u ulozi Kejtlin Stark, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", svakog ponedeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

24-05-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU