close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33819_-_254

Ko je Lina Hedi (Sersei Lanister)?

Sećate li se filmova ''300'', ''Braća Grim'' i ''Knjiga o džungli''? Jedne od glavnih uloga u njima je igrala upravo Lina Hedi.

Ova britanska glumica nežne lepote je rođena 1973. na Bermudima gde je provela najranije detinjstvo. Školovala se u Jorkširu i Londonu (UK), i već kao tinejdžerka je počela da se interesuje za glumu. Upravo zahvaljujući jednoj predstavi napravljenoj u srednjoj školi s prijateljima, 17godišnju Lenu je primetio filmski agent, tako da se već 1992. našla na velikom platnu - rame uz rame sa čuvenim Džeremijem Ajronsom u filmu ''Na ušću prošlosti''. Uprkos tome što joj je još u 15. godini dijagnostikovana klinička depresija, uspeva da se izbori s njom bez lekova, i da izuzetno uspešno gradi svoju karijeru, što se vidi i po filmskim projektima na kojima je radila.

Tokom svoje 15godišnje karijere, Lina Hedi je svoj glumački talenat pokazala u najraznovrsnijim ulogama. Glumila je snažne 'Amazonke' spremne za akciju igrajući u avanturističkom hororu "The Cave" (2005), i u ulozi čuvene Sare Konor u tv seriji "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" (2008-2009). U filmu "300" je igrala spartansku kraljicu, Leonidasovu suprugu a pre toga, 2005., u romantičnoj komediji "Imagine Me & You" je glumila lezbejku koja drži cvećaru.

Zahvaljujući karijeri, obišla je gotovo ceo svet - u Indiji je snimala "The Jungle Book", u Rusiji "Onegin", "The Contractor" je sniman u Bugarskoj, "300" u Kanadi. A u našim krajevima se našla prošle godine kada je u Dubrovniku sniman deo druge sezone "Igre prestole", originalne HBO serije, u kojoj je gledamo u ulozi Sersei Lanister.

Sersei Lanister, ćerka Lorda Tivina, odlikuje se izuzetnom fizičkom lepotom. Udajom za kralja Roberta Barateona, postala je kraljica Sedam kraljevstava, međutim muža nikada nije ni volela ni poštovala. Veoma je brižna majka i zaštitnički nastrojena, ali je izuzetno manipulativna, sebična i pohlepna. Slične osobine je prenela i na svoje najstarije dete, princa Džofrija Barateona, naslednika Gvozdenog Prestola. Otac njene dece, Džofrija, Mirsele i Tomena Barateona nije njen muž Robert, već njen brat blizanac, Džejmi Lanister s kojim gotovo celog života održava tajnu incestnu vezu.

I tokom prve i tokom druge sezone "Igre prestola", u gotovo svakoj epizodi, zlobni karakter prelepe Sersei izlazi na videlo. Malo čemu dopušta da stane na put njenim zamislima, i ne preže ni od čega kako bi u tome uspela. Čak i njen mlađi brat, zabavan i izuzetno mudar Tirion Lanister, zazire od svoje sestre, i stalno je oprezu, kako bi i sebe i ljude do kojih mu je stalo zaštitio od nje.

Glumica Lena Headey je dobila izuzetno dobre ocene od strane kritike i gledalaca za ulogu Sersei Lanister.

Trivija: Lina Hedi je vegatarijanka koja se godinama izuzetno posvećeno bavi jogom, ali takođe već godinama trenira boks.

Citat: "Pucanje iz pištolja nije nešto čime bih se bavila u svoje slobodno vreme. Uopšte ne mogu da razumem Amerikance koji tako olako kupuju pištolje i koriste ih za zabavu i hobi."

Linu Hedi, u ulozi Sersei Lanister, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", svakog ponedeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

21-05-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU