close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33699_-_254

Ko je Kit Harington (Džon Snežni)?

Kit je kao dečak želeo da bude kamerman, ratni dopisnik i novinar, ali na kraju je ipak završio kao glumac. Diplomirao je na ''Central School of Speech and Drama'', u Londonu. Trenutno ga možemo gledati u drugoj sezoni serijala iz originalne HBO produkcije - ''Igra prestola''.

Biografija: Rođen 26. decembra 1986. u Vorčesteru u Velikoj Britanija

Harington je javnosti "zapeo" za oko kao Albert u predstavi "War Horse", na Vest Endu u Londonu. Trenutno glumi lik Džona Snežnog u napetom HBO-ovom serijalu "Igra prestola". Ta uloga mu je donela nominacije za nagrade "Saturn" i "Guild".

U serijalu "Igra prestola", Kit glumi Džona Snežnog - nezakonitog sina Edarda Starka, poglavara kuće Stark iz Zimovrela. Iako je njegov nezakoniti sin, Ned ga odgaja zajedno sa svojom zakonitom decom - Robom, Sansom, Brenom, Arjom i Rikonom. Džon ima dobar odnos sa svojom braćom i sestrama, ali Nedova žena Kejtlin ga nikad nije prihvatila.

Blizak je sa svojim stricom Bendženom, pripadnikom Noćne straže - vojnom redu koji drži i čuva Zid, ogromnu građevinu koja štiti severnu granicu Sedam kraljevina.

Džon ima osećaj da im i sam pripada pa im se pridružuje, ali uskoro shvata da Noćna straža nije ono što je zamišljao - umesto slave i junaštva, dočekuje ga grupa kriminalaca i nezakonitih sinova koji su u redove Noćne straže poslani po kazni. Budući da je jedan od retkih koji je vičan oružju, Džon se ubrzo izdvaja iz gomile.

Trivija: Prilikom snimanja pilot epizode "Igre prestolja", Harington je nosio periku jer je njegova kosa bila prekratka. U kasnijim epizodama, kosa mu je dovoljno narasla pa mu perika više nije bila potrebna.

Citat: (o budućim potezima u karijeri ) "Biću jako srećan ako dobijem šansu u filmskoj industriji, ali ja sam zapravo pozorišni glumac i obožavam to. Londonska pozorišta su zaista nešto posebno - na primer Royal Court, Soho i National. Kada bih dobio posao u nekom od njih, bio bih najsrećniji čovek na svetu.

Kita Haringtona, u ulozi Džona Snežnog, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", svakog ponedeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

16-05-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU