close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33978_-_254

Ko je Karis van Huten (Melisandra)?

Većina ljudi ima uzdržan stav kad su u pitanju filmske čarobnice koje se bave mračnim magijama, ali kada vidite maestralnu glumu Karis van Huten u ulozi Melisandre u ''Igri prestola'', verovatno ćete promeniti mišljenje.

Karis van Huten je 36godišnja holandska pozorišna i filmska glumica. Zahvaljujući odrastanju u porodici u kojoj su oba roditelja radili poslove vezane za televiziju, Karis je od najranijeg detinjstva bila zainteresovana za čitavu tu industriju zabave i već tokom srednje škole je počela da se bavi pozorišnom glumom. Da ima neverovatan talenat za glumu pokazalo se i s tim što je jedna je od retkih glumica koja je bila primljena na obe holandske Akademije dramskih umetnosti.

Tokom studiranja je počela da se ozbiljnije bavi glumom, radivši i u pozorištu i na televiziji, i već prvi projekti su joj doneli brojne cenjene holandske nagrade za glumu. Njena internacionalna karijera je lansirana filmom "Black Book" 2006. Nakon toga su usledili filmski hitovi "Valkirije" (2008.) gde je glumila sa Tomom Kruzom, u filmu "Repo Men" (2010.) kolege su joj bili Džad Lou i Forest Vitaker, a prošle godine je snimila horor "Intruders" gde je uz Klajva Ovena imala jednu od glavnih uloga.

Karis van Huten se takođe bavi i mjuziklima, ali najviše voli crni humor i mračne likove. Upravo zahvaljući jednom takvom liku, gledaoci HBO mogu da uživaju gledajući je u seriji "Igra prestola" gde glumi vešticu po imenu Melisandra.

Melisandra je crvenokosa harizmatična sveštenica i jedan od glavnih likova u drugoj sezoni "Igre prestola". Njena religija, u kojoj se poštuje Gospodar svetlosti, je nova i nepoznata stanovnicima Vesterosa. Melisandra veruje u samo jednog istinskog boga i je jako je koncentrisana na proročanstvo i na vizije koje dobija komunicirajući s vatrom. Po njenom verovanju, svi ostali bogovi, poput npr. Sedmorice i Starih bogova, su demoni čija obeležja treba uništiti.

Verujući da je Stanis Barateon spasitelj, pokušava da ga preobrati. To joj brzo polazi za rukom, i Stanis uništava statute Sedmorice zapalivši ih, odnosno predavši ih bogu vatre, Gopodaru svetlosti. Melisandra mu zauzvrat obećava pomoć u osvajanju Gvozdenog prestola.

Karis van Huten fenomenalno predstavlja neobičan lik Melisandre, i odlično se snalazi i u raznim drugim vrstama uloga. Veliki je poštovalac starih američkih nemih komedija, posebno Čarlija Čaplina i Stanlija i Olija. A u njenoj rodnoj Holandiji je poznata kao i dobra pevačica, pogotovo od kada se 2010. s pesmom koju je otpevala zajedno sa poznatom holandskom grupom "Kane", našla na prvom mestu tamošnjih top-lista.

Karis uprkos svetskoj slavi i holivudskoj karijeri i dalje živi u Holandiji. Tvrdi da nema ništa protiv Amerike i Holivuda, i da će nastaviti tamo da snima filmove, ali da joj tamošnji način života jednostavno ne odgovara.

Trivija: Karisina sestra, Jelka van Huten je takođe izuzetno popularna u Holandiji, i bavi se glumom i pevanjem.

Citat: Jako volim jednu izreku koja kaže 'ponašaj se normalno jer si prirodno dovoljno lud'.

Karis van Huten u ulozi Melisandre, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", svakog ponedeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

25-05-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU