close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
33349_-_254

Ko je Emilija Klark (Deneris Targarjen)?

Emilija Klark je jednom prilikom izjavila ''Da nisam glumica, bila bih arhitekta, pevačica ili grafički dizajner''. Na našu sreću, uspela je u svetu glume i sada uživamo gledajući je u ulozi Deneris Targarjen u seriji ''Igra Prestola''.

Emilija je rođena 1987. godine u Londonu. U Britaniji je odrasla, školovala se i takođe je diplomirala na katedri za glumu čuvenog londonskog Dramskog centra. Još kao 13godišnjakinja je dobila gostujuću ulogu u britanskoj televizijskoj seriji ''Doctors'', ali je nakon toga pa do kraja školovanja bila posvećena pozorišnim predstavama. Nakon studiranja (2010.) je dobila prvu filmsku ulogu u naučno-fantastičnom tv filmu ''Triassic Attack''.

Može se reći da Emilija osim neospornog talenta ima i jako puno sreće. Naime, već sledeća uloga koju je dobila je bila upravo ona po kojoj je sada ceo svet poznaje - lik Deneris Targarjen. Uloga je prvobitno bila namenjena Emilijinoj sunarodnici, Tamzin Merčant, koja je čak i snimila pilot epizodu serije ''Igra prestola''. Na Emilijinu sreću, producenti su odlučili da nađu novu glumicu za tu ulogu, i scene u kojima se Deneris pojavljuje su ponovo snimljene.

Osim svetske slave, ova sporedna uloga je Emiliji Klark donela i 2 glumačka priznanja: nagradu ''Gracie Allen'' za najbolju mladu glumicu u usponu kao i nominaciju za ''Screen Actors Guild Award''.

Deneris Targarjen je princeza od kuće Tagrajena, rođena na Zmajkamenu. Targarjeni su krv zmajeva, potomci velikih lordova drevnog grada Valitije. To nasledstvo se vidi u zaslepljujućoj lepoti, ljubičastim ili indigo očima i platinastobeloj kosi, po čemu su i Deneris i njen brat Viseris poznati. Kako je njena majka umrla rađajući je tokom snažne oluje, Deneris je poznata i pod imenom Deneris Olujrođena.

Nakon smrti oba roditelja, Deneris i njen brat su ostali bez stalnog zaštitnika. Kao izgnanici, bez ikakvih sredstava za život, živeli su po raznim gradovima, završivši u gradu Pentosu kod magistera magistera Ilirija. Brat i magister su je udali za dotrakijskog kala (vođu) Droga, ubeđeni da će tako stvoriti savez sa moćnim Dotrakijima i da će to pomoći Viserisovoj želji da se domogne vlasti nad Vesterosom, za koji je smatrao da mu pripada po pravu krvi.

Brak sa Drogom, Dotrakiji, nov način života - sve je to u početku plašilo 13godišnju Deneris. Međutim, uprkos svim nedaćama kroz koje je prolazila, kako pre tako i nakon venčanja za Droga, Deneris uspeva da se uzdigne do poštovane kalesi (žene vođe). Osim svoje mladosti, istrajnosti i mudrosti, Deneris poseduje još nešto, izuzetno vredno i moćno, što će joj pomoći u životnim preprekama - tri zmaja, za koje se smatralo da su izumrli vekovima unazad.

Trivija: Emilija Klark je ove godine uvrštena u listu 99 najpoželjnijih žena sveta po izboru posetilaca popularnog muškog internetskog časopisa ''AskMen''.

Citat: (u vezi uloge Deneris) ''Ponekad se osećam kao dete izostavljeno sa strane - čudakinja sa srebrnom kosom s kojom niko neće da priča.''

Emiliju Klark u ulozi Deneris Targarjen možete gledati u seriji ''Igra prestola'' na HBO kanalu, i putem usluga HBO OD i HBO GO.

09-05-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU