close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
34254_-_254

Ko je Čarsl Dens (Tivin Lanister)?

''Neće proći mnogo vremena i ja ću biti mrtav. Ti, tvoj brat, sestra i sva njihova deca... svi ćemo biti mrtvi, svi ćemo trunuti u zemlji. Porodično ime je ono što živi dalje. Ne slava i čast... već porodica!'' (Tivin svom sinu Džejmiju)

Biografija: Rođen 10. listopada 1946. u Redditchu, Engleska

Čarls Dens je britanski glumac, scenarista i režiser. Pre nego što je postao glumac, pridruživši se 1970. Kraljevskom Šekspirovom Društvu, bavio se grafičkim dizajnom. Prvu veću televizijsku ulogu dobio je 1984. u seriji "The Jewel in the Crown".

Dens je publici najpoznatiji po ulogama negativaca u filmovima "The Golden Child", gde je glumio sa Edijem Marfijem, i "Last Action Hero" uz Arnolda Švarcenegera.

Glumio je negativca i u 12. filmu o slavnom agentu 007, "For Your Eyes Only", upoznavši tamo kolegu Džulijana Glovera koji u "Igri prestola" tumači ulogu Velemajstora Pajsela. Jedna od retkih uloga pozitivaca koje je Dense odglumio je uloga Dr. Klemensa u filmu "Alien 3", slavnog režisera Dejvida Finčera.

Ovaj talentovani glumac prijatnog glasa, verovatno vam je poznat iz fantastičnog serijala "Igra prestola", gde tumači ulogu Tivina Lanistera.

Tivin Lanister je makijavelistički lik - moćan, autoritativan i ambiciozan. Glava je porodice Lanister i najbogatiji čovek u svih Sedam kraljevstava. Iako mu je službeno pripala titula Kraljevog namesnika, dok se bori protiv Roba Starka, tu je ulogu prepustio svom sinu Tirionu. Otac je Sersei, Džejmiju i Tirionu.

Trivija: "Izvršni producenti serije su me pre snimanja jedne od scena pitali 'Čarls, da li si ti možda vegetarijanac?' - kad sam odgovorio da nisam, u ruke su mi gurnuli mrtvu životinju i nož a zatim doveli mesara koji me je naučio kako se s njim služi."

Citat (o liku Tivina Lanistera): "Volim glumiti Tivina i ne smatram da je loš momak. On je jednostavno čovek koji se drži svojih principa."

Čarlsa Densa u ulozi Tivina Lanistera, gledajte u drugoj sezoni odličnog dramskog serijala "Igra prestola", svakog ponedeljka u 20:05h na HBO-u. Vaša omiljena serija dostupna je takođe i putem usluga HBO OD i HBO GO.

04-06-2012
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU