close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
43655_-_254
Izvor: HBO

Igra prestola IV: Snimanje počinje na leto

Ovog leta kreće snimanje 4. sezone fantastičnog dramskog spektakla ''Igra prestola'', koji na male ekrane stiže na proleće 2014.

Četvrta sezona ''Igre prestola'' obuhvatiće drugu polovinu treće knjige iz Martinovog ciklusa ''Pesma leda i vatre".

Ekranizaciju čekaju još dva napisana Martinova romana ("Gozba za vrane" i "Ples zmajeva"), a Martin trenutno piše šestu knjigu ("Vetrovi zime"). Martin planira da završi ciklus sa sedmim romanom pod nazivom "San o proleću".

Adaptacija "Gozbe za vrane" mogla bi se pokazati nešto zahtevnijim zadatkom nego što je bila adaptacija treće knjige "Oluja mačeva", koju većina fanova izdvaja kao najdraži roman iz Martinovog ciklusa, dok se četvrta knjiga smatra njegovim najslabijim nastavkom. "Gozba za vrane" uvodi nova lica pa je manje pažnje posvećeno omiljenom likovima -Tirionu, Deneris i Džonu. Pošto se događaji 4. i 5. knjige velikim delom preklapaju, serija će istovremeno pratiti obe kako bi se osigurala hronološka konzistentnost."

Kad su ga pitali o radnji četvrte sezone serijala, izvršni producent Dejvid Beniof je rekao: "Ne mogu vam tačno reći koje delove ćemo zadržati, a koje odbaciti. Već smo došli do tačke gdje imamo ogroman broj likova, posebno u trećoj sezoni gde upoznajemo puno novih. Zbog budžeta i vremena trajanja same epizode, nemoguće je obraditi svaki detalj radnje, posvetiti pažnju svakom liku, svakih nekoliko minuta skakati na 30-ak različitih likova koji se nalaze na različitim mestima. To je zamka u koju se lako može upasti i mi ćemo se potruditi da je izbegnemo."

Njegovog kolegu Dena Vajsa više brine hoće li Martin svoj ciklus uspeti da završi na vreme ili će ga serija dostići radnjom. Taj problem su fanovi istakli čim je serija dobila zeleno svetlo za snimanje prve sezone. Martinu je za poslednju, petu knjigu trebalo pet godina, a objavljena je 2011.

Sam Džordž Martin nije izrazio zabrinutost. Izjavio je da kreatori serijala imaju dovoljno materijala da bez problema dalje snimaju seriju: ''Još uvek sam u prednosti zbog nekoliko velikih romana koji još nisu ekranizovani. Ukoliko kreatori uključe celokupnu radnju knjiga, neće moći da me stignu. U suprotnom nas očekuju vrlo zanimljivi razgovori."

27-06-2013 | Izvor: HBO Watch
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU