close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
39780_-_254
Izvor: HBO

HBO Europe emituje svoju prvu originalnu mini-seriju ''Ognjeni grm''

HBO Europe se sprema da emituje svoju prvu visokobudžetnu mini-seriju ''Ognjeni grm'', zasnovanu na stvarnim događajima u Čehoslavačkoj 1969.

"Ognjeni grm" (Horici ker, en. Burning bush) je režirala svetski priznata rediteljka Agnješka Holand dok je scenario napisao mladi i talentovani Štepan Hulik. Serija govori o o dramatičnom činu Jana Palaha koji se samospalio protestujući protiv okupacije Čehoslovačke 1969. godine. Advokatica Dagmar Burešova zastupa njegovu porodicu na suđenju komunističkom poslaniku koji se izrugivao Janovoj žrtvi.

Serija je u potpunosti finansirana od strane HBO Europe uz podršku Češkog ministarstva kulture. Biće emitovana na HBO kanalima u centralnoj i istočnoj Evropi, a emiteri se nadaju da će uspeti da obezbede distribuciju i u ostalim delovima Evrope pa i šire.

Na specijalnoj premijeri ove mini-serije održanoj u Pragu za predstavnike medija, Entoni Rut, podprdsednik HBO Europe za originalan program i produkciju, rekao je: "Nadamo se da ćemo organizovati distribuciju u zapadnoj Evropi i veoma smo srećni što su i kolege iz SAD uzbuđene zbog toga."

"Ognjeni grm" će ovog proleća biti prikazan i našem HBO kanalu.

23-01-2013 | Izvor: Digital TV Europe
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU