close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
44428_-_254

Glumci koji su se umalo našli u Vesterosu

Naivnija Deneris? Dvadeset godina mlađi Mans Rajder? Ludi kralj na ekranu? Zamalo! Napravili smo spisak glumaca koji su se zamalo našli u Igri prestola al’ su u poslednjem trenutku, usled raznih razloga, ostali bez uloge...

7. Mens Rajder, mlađi.
Verovatno najpoznatiji kao uporni policajac i alkoholičar iz serije „Žica”, Dominik Vest je navodno bio prvi izbor za ulogu Mansa Rajdera, vođe Divljana i Kralja s one strane Zida. Vest je navodno odbio ulogu zbog porodičnih obaveza, jer mu nije odgovaralo da se na određeno vreme, zbog snimanja, preseli na Island. Zahvaljujući tome, u toj ulozi se našao Kijaran Hinds, unevši u seriju okoreliju, manje civilizovanu verziju autoritativnosti, koju je pokazao i u ulozi Cezara, u HBO-voj seriji „Rim”. S obzirom na važnost Mansovog lika u dešavanjima u Vesterosu, možemo samo da se pitamo kako bi izgledalo da se u toj ulozi našao mlađi i privlačniji muškarac.

Fotografija: Getty Images

6. Magister Ilirio redizajniran
Veteran pozorišnih dasaka i malih ekrana, Jan Meknis, je prvobitno trebao da glumi Magistera Ilirija, bogatog trgovca koji pokušava da pomogne u ponovnom uzdizanju Targarjena na Gvozdeni presto. Na njegovo mesto je došao Rodžer Alam, kada se ispostavilo da Meknis nije u mogućnosti da ponovo snimi pilot epizodu GOT-a, usled obaveza na snimanju serije „Doctor Who”.

Fotografija: HBO

5. Meri Bolin na Crvenom venčanju
Nakon što je u seriji „Tjudori” glumila Meri Bolin, Perdita Viks definitivno ima iskustva sa istorijskim dramama. Šuška se da joj je bila ponuđena uloga neveste Edmura Tulija (Rozalin Frej). i Premda je ta uloga blago rečeno neuticajna, ne bi bilo prvi put da glumci prihvate tako male uloge čisto da bi se pojavili u nekom projektu. Kada je projekat, zbog koga je odbila ulogu Rozalin, propao, Perdita je priznala da je zvala producente i molila ih da joj daju još jednu šansu, međutim – bilo je prekasno.

Fotografija: Getty Images

4. Starija Kejtlin
Još jedna glumica koja se pojavila u pilot epizodi, ali ne i u seriji je i Dženifer Ejl, koja je tumačila ulogu Kejtlin. Međutim, kada je došlo vreme da se snimaju cele epizode, ona se pridružila glumačkoj ekipi „Zaraze” Stivena Soderberga. Na njeno mesto je došla Mišel Ferli a Dženifer je u jednom intervjuu izjavila da ni malo nije ogorčena zbog te odluke i da je „Igra prestola očigledno baš onakva kakva bi i trebala da bude”.

Fotografija: CBS – 2011

3. Sansina protivnica
Izi Mejkl-Smol je došla do finala izbora za ulogu Sanse. Međutim, kasnije je izjavila da joj je drago što nije dobila ulogu, s obzirom na to koliko bi morala da se razgoliti u seriji. Mejkl-Smol je očigledno preterala u toj izjavi, jer se u seriji, osim Sansinog dekoltea, nije videlo ništa više. A to je i sasvim u redu, pogotovo kada se setimo da Sofi Tarner još uvek nije napunila 18 godina.

Fotografija: Getty Images

2. Deneris 2.0
Jedna od izmena koje su napravile veliku promenu u seriji je i to što se u ulozi Deneris prvobitno trebala naći Tamzin Merčant, jedna od zvezda „Gordosti i predrasuda” (2005). Nakon neemitovane pilot epizode, Merčantova je napustila Igru prestola, i na njenom mestu se našla Emilija Klark.

Fotografija: © Showtime 2010

1. Razjareni Ludi kralj
Lijam Burk, glumac za koga verovatno nikad niste ni čuli, je tumačio ulogu Ludog kralja, Erisa Targarjena II, za prvu sezonu Igre prestola. Snimljene su scene pobune Roberta Barateona, koja se desila dvadesetak godina pre vremena radnje koju pratimo. Tu smo trebali da vidimo i smrt brata i oca Neda Starka na sudu Ludog kralja. Međutim donešena je odluka, da se zbog vremena i jednostavnosti epizoda, ovo vraćanje u prošlost izbaci.

Fotografija: Frontline Actors Agency

23-08-2013
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU