close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
45106_-_254
Izvor: Europress / Getty Images

Džordž R. R. Martin o četvrtoj sezoni ''Igre prestola''

Autor ciklusa romana ''Pesma leda i vatre'' Džordž Martin na literarnoj konferenciji naučne fantasktike ''Capclave'', pričao jeo nadolazećoj četvrtoj sezoni ''Igre prestola''.

Martin se raspričao o "Igri prestola" i nagovestio šta možemo očekivati u 4. sezoni serijala. Otvoreno je govorio o promenama koje su neophodne u adaptaciji romana i šta bi on napravio drugačije.

"Ostalo je još nešto više od nedelju dana snimanja" - rekao je Martin i potvrdio da četvrta sezona ne vuče radnju isključivo iz poslednje trećine "Oluje mačeva". Spomenuvši "efekat leptira" koji se pojavio prilikom adaptacije romana, kao specifičan primer Martin je naveo "brisanje" dvojice Tirelovih sinova iz serijala (Vilasa i Garlana), koji će u budućnosti nositi važan deo radnje u romanima.

Kao jednu od izmena koje će se reflikovati na 4. sezonu, spomenuo je i odsecanje Marilionovog jezika (op.a.- pevač kojem je Ser Ilin Pejn u 1. sezoni, na zapovest kralja Džofrija, odsekao jezik). Martin je rekao da je taj deo promenjen (op.a. - u romanu je žrtva anoniman pevač) jer su scenaristi hteli da Džofri osakati nekog koga će publika prepoznati. Za njega je to potencijalni problem jer pevač Marilion ima važnu ulogu u Sansinoj priči i utiče na njenu interakciju s ostalim likovima pa zato ne veruje da će neki drugi lik ispuniti tu prazninu.

Simpatični pisac je spomenuo da neće pisati prikvel ciklusu romana "Pesma leda i vatre", ali ćemo zato u narednim knjigama saznati nešto više o Robertovoj pobuni. Odbacio je kritike da zbog izlaska nove knjige "The Wit & Wisdom of Tyrion Lannister" zapostavlja pisanje romana dugo iščekivanog romana "Vetrovi zime", istakavši da su većinu Tirionovih citata birali njegovi izdavači, a ne on sam.

Kad bi imao mogućnost da krene ispočetka, Martin bi promenio neke stvari pa je tako spomenuo i da bi Roba vrlo verovatno učinio jednim od POV likova (op.a. - point-of-view - likovi iz čije perspektive pratimo radnju) jer mu se to čini razumnom odlukom.

Martin je pohvalio "behind-the-scenes" i "Making of" materijale "Igre prestola", istakavši da HBO stvarno radi odličan posao.

18-10-2013 | Izvor: Winter is coming.net
Poštovani posetioče, ovaj sajt koristi kolačiće čija je svrha pružanje veb usluga i funkcionalnosti koja ne bi mogla da bude pružena da se ne koriste kolačići. Svojom posetom i korišćenjem ovog sajta Vi dajete svoju saglasnost da se kolačići učitaju u Vaš pretraživač.

Više o kolačićima možete da saznate i možete da promenite Vaše parametre ovde.

NE POKAZUJTE VIŠE OVU PORUKU