close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
54690_-_254

OBAVEŠTENJE: HBO Adria produžuje rok za prijave na First draft konkurs

HBO Adria najavljuje produženje roka za prijave na „First Draft“ konkurs – novi rok je 1. decembar 2016.

Nakon brojnih upita scenarista širom regije o ovoj mogućnosti, odlučili smo da produžimo rok za prijave za dodatnih 15 dana. Ovo je naša potpora svima onima koji su marljivo radili na svojim projektima, a sve kako bi im omogućili da njihova prijava na First Draft konkursu zaista pokaže puni potencijal projekta.

Hvala svima na dosadašnjim prijavama, kao i onima koji će se tek prijaviti.

OSNOVNE INFORMACIJE O KONKURSU:

Posle uspešnih serija u pomenutim državama, sada želimo da razvijemo i produciramo novu dramsku seriju u Adria regionu koji čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Kao i kod matične firme, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija. Naš prvenstveni cilj je da, uz adaptacije stranih produkcija, razvijamo serije namenjene pre svega domaćem tržištu zasnovane na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft Konkursa, putem kojeg tražimo najbolje scenarije iz Adria regiona.

Konkurs je otvoren za sve scenarije koji su napisani i dostavljeni (uploadovani) prema pravilima navedenim u nastavku teksta. Originalni scenario treba da ima jedinstven glas i da odražava kvalitet pripovedanja koji se vezuje za HBO brend. Poznavanje aktuelnih trendova iz sveta premijum TV serija je prednost, ali još veća prednost je veština autora da ličnim glasom govori o svetu koji nas okružuje, a da nužno ne sledi nametnute trendove.

*** MOLIMO VAS DA SE NA KONKURS PRIJAVITE PUTEM RAČUNARA I PRE SLANJA PRIJAVE PAŽLJIVO PROČITATE ČESTA PITANJA (FAQ) I USLOVE KORIŠĆENJA.***
 • Prijava treba da sadrži kompletan scenario prve epizode nedeljne serije, u trajanju od 30 ili 60 minuta. (Jedna sezona projekta treba da sadrži minimalno 4, a maksimalno 13 epizoda)
 • Potrebno je priložiti (uploadovati) samo scenario. Molimo vas da ne šaljete sinopsise, opise likova, slike ili bilo koji drugi pisani ili video materijal.
 • Potrebno je priložiti scenario samo za prvu epizodu
 • Uvažavaju se isključivo materijali poslati u standardnom formatu koji se koristi u industriji. Primer možete pronaći [OVDE]
 • Radnja treba da bude smeštena u sadašnjosti, na područje Adria regiona (u jednoj ili više država koje čine region - Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora). Ostala ograničenja žanra ne postoje.
 • Prihvataju se scenariji samo na nekom od navedenih jezika Adria regiona (hrvatski, srpski, slovenački, makedonski, crnogorski, bosanski).
 • Svaki autor može da pošalje samo jedan scenario.
 • Prihvataju se isključivo originalna dela. Autori moraju da imaju puna prava na radove koje šalju.
 • Dostavljene scenarije evaluiraće zaposleni firme HBO Adria. Imena odabranih autora i kratak opis njihovih radova, uz njihovu saglasnost, biće objavljeni na početnoj internet stranici First Draft Konkursa, kao i u saopštenju za medije.
 • Odluka zaposlenih u HBO Adria je konačna, bez mogućnosti dalje komunikacije u pisanom ili drugom obliku.
 • Konkursu se pristupa registracijom na www.hbo.rs/firstdraft i slanjem (uploadom) scenarija u PDF formatu. Rok za slanje scenarija je 01. decembar 2016. godine, u 23:59 h.
 • Rezultati konkursa biće objavljeni na početnoj internet stranici First Draft Konkursa i putem saopštenja za medije 18. aprila 2017. godine.
 • Scenariji koji nisu u skladu sa pravilima konkursa biće diskvalifikovani, bez evaluacije.

04-11-2016