close
Premijera
 
Režiser:
Glume:
Audio:
Titlovi:
Opširnije Opširnije Opširnije Pogledaj na HBO GO-u
53790_-_254

Audio-vizuelni film Bijonse: Lemonade premijerno na HBO-u

Ekskluzivna premijera jednočasovnog muzičkog filma Bijonse: Lemonade posvećenog istoimenom „vizuelnom albumu“ američke pevačice Bijonse emituje se 18. juna u 19 časova na HBO 2.

„Lemonade“je drugi „vizuelni album“ američke pevačiceBijonse. Za razliku od prethodnog koji se sastoji od pojedinačnih spotova za svaku muzičku numeru, album „Lemonade“ propraćen je istoimenim jednočasovnim filmom, prikazanim na HBO.

Novi album se bavi pokretom „Black Lives Matter“. Majke Trejvona Martina (Sabrina Fulton), Majkla Brauna (Lesli Mekfaden) i Erika Garnera (Gven Kar) pojavljuju se držeći fotografije svojih preminulih sinova.

Film je prepun raznovrsnih scena u kojima se pojavljuje Bijonse, od plesnih numera u studiju, preko poetičnih scena u prirodi na američkom jugu, do scena iz noćnog urbanog života, arhivskih snimaka i Bijonsinih kućnih video snimaka.

Uz tektove pesama i povremeno recitovanje, vizuelni prikaz pokreće složene i pomalo zagonetne ideje o rasi, polu, moći, braku, preljubi, roditeljstvu i iskustvima crnkinja u Americi.

10-06-2016